816.000 ’dummebøder’ fra Rejsekort.dk i år

check-ind_rejsekortSå mange gange har rejsende i metro, tog, og busser fået en afgift i år, fordi de har glemt at tjekke ud med Rejsekortet. Hertil kommer andre rejsende, der har fået bøde for at glemme at tjekke ind igen, når de skifter mellem f.eks. tog og metro.

Det svarer til, at 2.607 rejsende hver dag fra 1. januar til 9. november i år har fået Rejsekortets dummebøde på 50 kroner, og det har indtil videre givet trafikselskaberne 40,8 millioner kroner i kassen, skriver ekstrabladet.dk

”Det er beviset på, at Rejsekortet er vanskeligt at bruge korrekt. Det såkaldte skifte-tjek-in generer kunderne, og formålet er udelukkende at hjælpe trafikselskaberne til at fordele penge mellem hinanden”, siger Asta Ostrowski, transportpolitisk medarbejder i Forbrugerrådet.

Direktør i Rejsekort A/S Bjørn Wahlsten kan godt forstå frustrationerne, men fastholder, at de fleste kunder er tilfredse og påpeger, at 98,02% af de rejsende tjekker korrekt ud. I 2013 blev der samlet givet 614.000 bøder for at glemme at tjekke ud.

Transportminister Magnus Heunicke og Bjørn Wahlsten skal til møde i transportudvalget 2. december, hvor de skal redegøre for problemerne.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.