Tvivl om oversøiske Sterling-ruter

Det er den norske internetside boarding, som citerer svenske Aftonbladet for oplysningen om, at lavprisselskabet Sterling har udskudt lanceringen af de nye langruter til USA.

Kilder i den danske rejsebranche bekræfter rygterne, men det har ikke været muligt at få en kommentar fra Sterling selv. Helt usædvanligt var ingen i lavprisselskabets ledelse eller presseafdeling således til rådighed for en kommentar i formiddags.

Ifølge den norske netside er det problemer med de nødvendige tilladelser og papirarbejde, der har forsinket Sterling. Andre vil dog vide, at et af selskabets store problemer med at få økonomi i langruterne til USA er de nuværende rekordhøje priser på flybrændstof. Derimod forlyder det fra flere sider, at lavprisselskabet har fundet en metode til at begrænse omkostningerne til besætninger, der skal ”ligge over” på de amerikanske destinationer.

Hvis Sterling således realiserer langrute bliver det formentlig med et Boeing 767 fly fra islandske Loftleidir, der er en del af Icelandair-gruppen. Dette selskab råder over i alt tre Boeing 767 fly (billedet), og flyver i forvejen med flyene på USA som bl.a. charter. Dermed ville i hvert fald cockpit besætninger på et Sterling Boeing 767 fly leaset af Icelandair kunne indgå i en større rotation, hvorved der kan spares penge.

Sterlings ejere har tidligere haft økonomiske interesser i Icelandair, og har bl.a. siddet i det islandske flyselskabs bestyrelse.

Skrevet af