SLV vil ikke frikende Dash-fly

Statens Luftfartsvæsen, SLV, holder muligheden åben for, at det var en konstruktionsfejl i en bestemt ventil, der var årsag til Dash-nødlandingen 27. oktober i Københavns Lufthavn.
Samtidig har den danske havarikommission endnu ikke beviser for, om årsagen til havariet var en enkeltstående fejl eller en konstruktionsfejl.

Alligevel konkluderede EU’s agentur for flysikkerhed, EASA, i onsdags, at der ”ikke er tale om en konstruktionsfejl, og at Dash-flyet derfor er sikkert at flyve i”. Blåstemplingen af Dash -flyet fra EASA har stor betydning for producenten af Dash, Bombardier, fordi der dermed ikke kan sættes spørgsmålstegn ved flyet.

”SLV har ikke accepteret frifindelsen af Dash 8 for konstruktionsfejl i forbindelse med havariet i Københavns Lufthavn,” siger Per Veingberg.
SLV oplyser, at konklusionen på mødet blev den, som også havarikommissionen foreløbig har fundet frem til: Havariet skyldes ”en kombination af et teknisk svigt og efterfølgende fejlsøgning”.

Det er havarikommissionens undersøgelser, der afgør, om der er tale om en konstruktionsfejl eller en enkeltstående fejl. Kommissionens endelige dom kommer tidligst om nogle måneder.

(Politiken, d. 12. november, 2007)

Skrevet af

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.