easyJet-resultat overrasker positivt

Lavprisselskabet easyJet formåede i det seneste regnskabsår at øge overskuddet med ni pct. til i alt 68 mio. GBP. Det er sket trods en næsten 50 % stigning i brændstofudgifterne, og offentliggørelsen af det overraskende overskud sendte da også omgående lavprisaktien i vejret. Aktiekursen steg med seks pct. til det højeste niveau i halvandet år.

Baggrunden for fremgangen er højere billetpriser og en bedre belægning på selskabets ruter end oprindeligt forventet. easyJet trak da også tidligere i år en nedjustering af resultatet tilbage. Blandt de aktionærer, der – i hvert fald på papiret – tjener på den stigende aktiekurs, er islandske FL Group, som også ejer Sterling. Islændingene sidder i dag på godt 16 pct. af aktierne i easyJet, og rygterne om et decideret overtagelsesforsøg svirrer stadig. Siden sidste årsskifte er easyJet-aktien steget med næsten 60 pct.

Selvom investorer og analytikere tog imod resultatet med opstemthed, tegner der sig også mørke skyer i horisonten for det fremadstormende lavprisselskab. Således har den afgående topchef, Ray Webster, varslet et fald selskabets yield i det regnskabsår, der startede 1. oktober, og easyJet arbejder med planer om at reducere alle omkostninger, bortset fra fuelprisen, med mellem tre og fem pct.

Skrevet af

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.