Nordirland er ’Must See’

Nordirland er et dejligt sted for en kortere eller længere ferie – især hvis man gerne vil slappe af og nyde den smukke natur sammen med venlige mennesker, hedder det i rejseprogrammet, som har 10 gode grunde til at besøge Nordirland:

1. Opdag byen Belfast – anerkendt som en ti topdestinationer for storbyferie i Europa. Den er fuld af seværdigheder og aktiviteter. Besøg f.eks. Saint George’s Market med over 230 stande i en flot bygning fra det 19. århundrede med pragtfulde gitterporte. Eller besøg W5 (whowhatwhenwherewhy – eller på dansk: HvemHvadHvornårHvorHvorfor) med udstillinger, som appellerer til børn i alle aldre!
2. Gå på murene i Londonderry – Londonderry er et af Europas bedst bevarede eksempler på en befæstet by. Man kan gå en tur på fæstningsmurene, der blev bygget mellem 1613 og 1618, eller sejle på Foyle-floden eller besøge det nyligt renoverede Tower Museum.
3. I St. Patricks fodspor – er fra Nordirland..Start turen er i Armagh, hvor han traditionen tro byggede sin første stenkirke. Fortsæt gennem Armagh og Down Counties og slutt med helgenens endelige hvilested i Downpatrick.
4. Lær at lave mad – på Belle Isle School of Cookery lærer man madlavningens kunst i en afslappet atmosfære med mesterlærere og irske produkter udvalgt efter sæsonen. Kurserne giver indføring i Irlands mest spændende og nyskabende kulinariske koncepter..
5. I kæmpens fodspor – Giant’s Causeway er i en klasse for sig. Unesco har udnævnt den til World Heritage Site, og er en af de mest besøgte attraktioner. I følge legenden blev de perfekt udformede, ottekantede basaltsøljer skabt af den lokale kæmpe Finn McCool, så han kunne krydse Det Irske Hav og angribe sin irriterende skotske rival!

6 Carrick-a-Rede betydet ’klippe i vejen’. I mange hundrede år kastede laksefiskere hvert forår en hængebro over den skrækindjagende afgrund for at komme til deres fiskeplads på den lille ø. I dag er det en populær turistattraktion, hvor de besøgende kan få et sug i maven ved at prøve broen. Se ikke ned!
7. Golf på Royal Portrush Golf Club, der har to baner i mesterskabsklasse, som byder på udfordrende spil og smukke landskaber. Banerne er anlagt mellem store sandbanker med fantastisk udsigt over Antrim-kyststrækningen. 

8. Mourne-bjergene er blandt de smukkeste i Irland. C.S. Lewis var en hyppig gæst, og det mystiske landskab siges at have givet ham inspirationen til Narnia-bøgerne.
9. Porcelænsfabrikken Belleek Pottery har 150 år på bagen! Det berømte, næsten gennemsigtige porcelæn er blevet fremstillet i Fermanagh County siden 1857, efter der blev fundet aflejringer af flødefarvet ’feldspat-ler’ ved nærliggende Caldwell Castle. 
10. Old Bushmills Destillery – I gamle dage var Bushmills sidste stop for køretøjer på vej fra Belfast til Giant’s Causeway. Passagererne gjorde holdt for at blive livet op på verdens ældste lovlige whiskeydestilleri, der blev grundlagt i 1608.

Skrevet af

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.