Stigning i salg af rejser over nettet

I en netop udgivet rapport om det europæiske rejsesalg over nettet forlyder det, at de europæiske indbyggere sidste år købte rejser over nettet for 17 mia. euro svarende til 126,5 mia. kr. eller syv pct. af det samlede rejsemarked. Rapporten peger desuden på, at danskere i højere grad end andre europæere benytter nettet ved rejsekøb. De nordiske lande tegnede sig nemlig for 11 pct. af online-rejsemarkedet.
Rapportens forfatter, forsker Carl Henning Marcussen fra Center for Regional- og Turismeforskning, siger: ”Salget af rejser over internettet har udviklet sig rivende de sidste par år. Så sent som år 2000 var det ret beskedent, men alene fra 2003 til 2004 har der på europæisk plan været en stigning på 34 pct. i online-slaget af rejser.”
Carl Henning Marcussen mener, at denne udvikling er til gavn for forbrugerne, fordi de ofte opnår rabat ved køb af rejser over nettet. Han er heller ikke i tvivl om, at denne form for rejseslag vil stige yderligere i de kommende år.
(Politiken, 23/1)

Skrevet af

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.