Færre penge til markedsføringen af København

I forbindelse med kommunalreformen tager regeringen knap 30 mio. kr. fra København for at flytte dem ud i provinsen. Disse penge har bl.a. været brugt til markedsføringen af København både som kongres- og turistby, og den politiske beslutning har derfor affødt stor frustration hos bl.a. Wonderful Copenhagen. ”Det er en politisk prioritering, at loven skal trække penge fra hovedstaden ud i udkantsdanmark. Men det betyder samtidig, at vi ikke kan bevare København som superligahold i Europa samtidig med, at vi fordeler dens ressourcer ud i hele landet,” siger adm. direktør i Wonderful Copenhagen, Lars Bernhard Jørgensen. København ligger nummer syv på listen over de industrialiserede landes foretrukne turistbyer i Europa. For 10 år siden lå hovedstaden langt under top 20. Siden dengang er turismen blevet fordoblet. København sidder på 80 pct. af den internationale turismeomsætning i Danmark, og turismen har inden for samme periode skabt 20.000 jobs i byen.
(Børsen, 13/01)

Skrevet af

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.