Tysk alarmsystem advarede mod tsunami

A3M, der er baseret i Tübingen i Tyskland, udsendte de første advarsler om en mulig tsunami efter det kraftige jordskælv, der måltes til 8,0 på richterskalaen.
Jordskælvet indtraf søndag kl. 20.40 UTC ud for den vestlige del af øgruppen øst for Indonesien. A3M’s første sms-advarsel blev sendt til alle berørte abonnenter kl. 20.53 UTC. Inden for 20 minutter efter skælvet, det vil sige kl. 21.01 UTC, var alle blevet advaret.
Pacific Tsunami Center på Hawaii udsendte først tsunamialarm for dele af Det Sydlige Stillehav på dets hjemmeside kl. 20.55 UTC.
”Fordelen ved Tsunami Alarmsystemet til mobiltelefoner er ganske indlysende,” siger Andreas Koch fra A3M og tilføjer:
”Mens de offentlige institutionerne kun advarede regeringer i de berørte lande, så når vores system ud til folk på stedet – på stranden eller i husene og gaderne i de kystnære områder.”

Skrevet af

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.