Blev Danmarks bedste Tjener

Fem professionelle tjenere havde efter konkurrencer på Sjælland, Fyn og Jylland kvalificeret sig til finalen i Tjener-DM 2007 på Hotel- og Restaurantskolen i Silkeborg Tekniske Skole i sidste uge.



Dysten omfattede bl.a. betjening af de 50 indbudte gæster. Hver tjener havde sit eget køkkenhold til rådighed, og der blev ud over selve serveringen af en tre retters menu stillet store krav til tjeneres kommunikationsevner, viden om mad og vin samt den generelle fremtoning.



Da alle point var talt sammen var Jacob Kocemba fra Restaurant Premissé vinder af Tjener DM 2007.

Sammen med titlen kunne han drage fra Silkeborg med førstepræmien: En uges ophold på Hilton Hotel i New York med 15.000 kr. i lommepenge samt gevinster skænket af nogle af danmarksmesterskabets sponsorer.

Der var også præmier til anden- og tredjepladsen, der blev besat af Lars Spring, Restaurant Saison i Hellerup og Rune Aaby, Fakkelgården i Kollund.



Oplevelser er Danmarks nye milliardindustri – her spiller tjenerne en afgørende rolle.

”Tjeneres betydning i en tid, hvor vi i høj grad lever af at producere oplevelser, er nærmest uvurderlig og som der bør sættes mere fokus på, siger adm. direktør på Hilton Copenhagen Airport, Allan Agerholm.

Han er blandt initiativtagerne og i styregruppen for den konkurrence blandt tjenere, der havde debut sidste år.

Skrevet af