Strømpe forebygger “Økonomiklasse Syndromet”

Det er kendt, at fødder og ben kan hæve gevaldigt når man rejser, og der er sågar risiko for de såkaldte vene-thromboser, der er små blodpropper i de dybereliggende vener.

I de senere år har der været rapporteret om enkelte dødsfald som følge af at blodpropperne har hæmmet tilbageløbet af blod fra benene til hjertet. Problemstillingen betegnes i fagkredse ofte som ”Economy Class Syndrome”, (”økonomiklasse-syndromet”), idet manglende bevægelse af benene fremmer hævningerne.

Der tænkes på, at der er meget lidt plads til benene når man sidder på økonomiklasse. Især for kvinder kan en bivirkning være, at benene bliver grimme f.eks. som følge af blodudtrækninger.

Firmaet ProBody Medical lancerer nu en helt ny serie af rejsestrømper, kaldet ”Easy Step”, med en intelligent strikketeknologi, hvor der er indbygget en støtte, der forebygger hævningerne. Strømperne anbefales af Statens Serum Institut, se www.vaccination.dk under ”ting til rejsen”.

Strømperne er strikket ganske specielt, så den tilfører et blødt, behageligt tryk til benene. Dette bevirker, at strømpen fordeler trykket i venerne opad, hvorved blodforsyningen øges over benenes areal – svarende til en slags mikromassage.

Skrevet af

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.