9% flere fløj med Norwegian

norwegianNye indenrigsruter i Spanien og ruter mellem Caribien og USA styrker passagertallene for det norske lavprisselskab i begyndelsen af 2016.

I alt fløj 1.756.656 passagerer med Norwegian i januar, hvilket er en markant stigning sammenlignet med sidste år. Belægningen var på 81,7% – en vækst på 1,7 procentpoint. RPK steg med 14%, mens ASK steg med 12%.

I december åbnede Norwegian ruter mellem den amerikanske østkyst og de franske øer Guadeloupe og Martinique i Caribien. Ruterne opereres i vinterhalvåret fra New York, Baltimore og Boston, og de er blevet vel modtaget. Interessen har ført til, at Norwegian har forlænget flere af ruterne til udgangen af april.

”Vi er meget tilfredse med, at vi fortsætter med at fylde. Væksten skyldes satsning internationalt med indenrigsflyvninger i Spanien og ruterne mellem de fransk-caribiske øer og den amerikanske østkyst. Derudover har vi fået flere passagerer på langruterne,” siger adm. direktør Bjørn Kjos.

Norwegians flådefornyelse forsætter i 2016 med levering af 17 Boeing 737-800 og fire 787-9 Dreamliners. Endvidere får Norwegian leveret fire Airbus A320neo, som skal leases ud. Syv ældre 737-800 udfases i løbet af året. Med en gennemsnitsalder på 3,6 år er flyflåden blandt de mest moderne og miljøvenlige i Europa.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.