Stor dag for Varig

I dag den 8. juni slutter den store auktion for Varig, hvor 18 forskellige flysselskaber og finansieringsselskaber har vist interesse og indgivet bud på den økonomiske sikring af Varigs fremtid.

Auktionen har to alternativer. Den ene er både at købe Varig International og Varig Regional. Det andet kun at købe Varig Regional. Varigs opdeling Varig International og Varig Regional repræsenterer en værdi henholdsvis USD860 millioner USD og 700 millioner USD. Den som vinder auktionen skal inden for tre dage indbetale 75 millioner USD til den brasilianske chapter 11 administration, for derved at dække de forfaldne regninger til leasing selskaber, brændstof leverandører og lufthavnsafgifter.

Ved et møde i New York den 31. maj blev det endvidere besluttet at forlænge fristen for Varig i det brasilianske chapter 11. Her blev der samtidig understreget at fastholde Varigs immunitet mod, at nogen af deres fly kan blive konfiskeret eller tilbageholdt på grund af ubetalte regninger til f.eks. leasing selskaber. Immuniteten blev forlænget tom 15. juni.

Hans Jørgen Elnæs, skandinavisk, finsk og baltisk chef for Varig siger til Stand By:

”Der har været skrevet og gisnet meget om vores fremtid og det er da også forståeligt i en tid, hvor stort set alle flyselskaber har været hårdt trængte på økonomien. Men en ting kan man være hel sikker på som agent og passager, at det absolut sidste der ville ske, var at Varig helt skulle holde op med at eksistere som flyselskab. Varig har eksisteret nu i 79 år (siden 1927) og Brasilien er jo meget afhængig af den store turisme og markant stigende trafik til landet, så jeg er helt sikker på, at en god løsning er på trapperne for alle parter”.

Skrevet af

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.