Turister strømmer til Antarktis

Skibsturismen er i løbet af de seneste år vokset hastigt i Antarktis, der er et af de sidste større uberørte naturområder i verden. Allerede i maj måned advarede USA og Storbritannien på en konference for de antarktiske traktatlande om, at turistboomet kan få katastrofale følger.
På konferencen fremlagde USA en rapport, der opfordrede traktatlandene til ”at kigge meget grundigt på problemerne med turismen lige nu, særligt de problemer, der har med skibssikkerhed at gøre, i stedet for at vente på, at mere alvorlige hændelser tvinger dem til at handle”.

Over 35.000 turister ventes at besøge Antarktis det kommende forår og sommer, sammenlignet med blot 6.750 i 1992-1993, viser tal fra Antarktistraktatens sekretariat.

I sidste uge sank passagerskibet ”Explorer”, da det ramte et isbjerg i området.
Det står endnu uklart, hvad det vil betyde for det skrøbelige antarktiske miljø, at et skib er gået ned med omkring 182.000 liter brændselsolie om bord.

Netop den uberørte natur i Antarktis er med til at gøre regionen til en turistmagnet, men fraværet af menneskelige aktiviteter betyder også, at de juridiske forhold i området er uklare.
”Turismen er faktisk eksploderet i Antarktis,” siger Jim Barnes, direktør for Antarctic and Southern Ocean Coalition. ”Ønsker vi, at det her skal blive til Disneyland, eller ønsker vi en vis regulering?”.

(Politiken, d. 27. november, 2007)

Skrevet af

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.