CPH indrømmer sikkerhedsbrist

Lufthavnspolitiet i Københavns Lufthavn modtog et tip direkte fra flyets stewardesse, som opfattede de to passagerers opførsel som så besynderlig, at hun kontaktede myndighederne. Stewardessen undrede sig bl.a. over, at de to opførte sig meget nervøst, og sad og messede på deres sæder. Da de to, efter at være blevet bedt om at forlade maskinen, blev kropsvisiteret, fandt man bl.a. barberblade og en legetøjspistol på dem, og der går desuden ubekræftede forlydender om, at en foldekniv skulle være blevet konfiskeret.

Sagen er ekstra prekær, fordi der ombord på samme fly befandt sig en prominent islam-kritiker, hollænderen Ayaan Hirsi Ali. Hirsi Ali var på vej hjem fra et besøg på partiet Venstres Landsmøde, hvor hun dagen forinden havde modtaget partiets Frihedspris. Hirsi Ali har modtaget adskillige dødstrusler, og stod bl.a. sammen med den nu myrdede filminstruktør The van Gogh om produktionen af den omdiskuterede Islam-kritiske film ”Submission”. Hun var i dybeste hemmelighed blevet kørt direkte ud til flyet af PET.

Efter et døgns varetægt hos Politiet blev de to mænd løsladt igen, angiveligt fordi myndighederne ikke fandt det tilstrækkelig bevist, at de havde terror-hensigter. Hos Københavns Lufthavn beklager man episoden og tilføjer, at der efterfølgende er blevet strammet op på sikkerhedsprocedurerne.

(Berlingske Tidende d. 03.12.2005)

Skrevet af

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.