Open Skies aftale på plads


Forhandlere fra EU-kommissionen og USA blev fredag i sidste uge enige om hovedlinjerne i en ny Open Skies aftale, der liberaliserer det transatlantiske marked for flytrafik. En af hovedknasterne i forhandlingerne har været amerikanske krav om, at amerikanske flyselskaber ikke må domineres af udenlandsk kapital. Den udfordring er nu løst ved, at EU får tilsvarende muligheder for at begrænse amerikanske investeringer i europæisk luftfart.

Den nye aftale indeholder også bestemmelser, der giver flyselskaber på begge sider af Atlanten bedre muligheder for at udbygge alliancesamarbejde. Aftalen, som nu kun mangler en godkendelse i EU’s Ministerråd, ventes at træde i kraft til oktober.

Hos EU-kommissionen betegner en talsmand den nye aftale som et ”afgørende gennembrud” i de årelange diskussioner. Og flyselskabernes europæiske organisation, AEA, betegner det som positivt for både amerikansk og europæisk luftfart, at der nu er skabt en ”balanceret aftale”.

EU vurderer, at den nye Open Skies aftale kan generere så meget som 26 mio. passagerer over Atlanten i løbet af en femårs periode.

Skrevet af

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.