Rolig jul i lufthavnen

Københavns Lufthavn ser frem til en rolig juletrafik, selvom lufthavnen venter travlhed hos bl.a. taxfree butikkerne. Juletrafikken er præget af betydeligt færre forretningsrejsende, hvilket betyder færre passagerer på en almindelig rejsedag, men til gengæld ventes det, at de rejsende, som passerer gennem transitområdet vil gøre flittigt brug af de mange tilbud, lufthavnsbutikkerne tilbyder.
Trafikken til og fra Kastrup ventes at stilne af den 23. december, og først komme op i normale omdrejninger igen i begyndelsen af januar. I tørre tal vil det sige, at hvor en normal rejsedag omfatter ca. 840 starter og landinger falder dette tal med ca. 200 lille juleaften, og den 24. december er der planlagt så få som 274 operationer.
”Julen er typisk præget af familiebesøg og charterrejsende, og størstedelen af vores passagerer, cirka 55 procent, er forretningsrejsende, der ikke holder møder udenlands mellem jul og nytår, så det afspejler sig i trafikken,” siger underdirektør og ansvarlig for trafikafviklingen i Københavns Lufthavn, Mogens Kornbo.

Skrevet af