TUI og First Choice fusioneres


Tyske TUI, som i Skandinavien ejer Star Tour koncernen, slås sammen med engelske First Choice, der i Skandinavien bl.a. ejer charterarrangøren Nazar og MyPlanet. Ved sammenlægningen skabes en europæisk rejsegigant med en årlig omsætning på forventet lidt over 130 mia. kr. Dermed er TUI Travel Plc større end det fusionerede MyTravel/Thomas Cook, der ventes at nå en årsomsætning på ca. 90 mia. kr.

Fusionen ventes gennemført i løbet af det sene efterår i år, og ejerskabet bliver 51 % til de hidtidige TUI-aktionærer, mens First Choice aktionærerne deler de resterende 49 % af aktierne. Hovedsædet bliver dog placeret i London.

Det er voksende konkurrence, der får de støre aktører i den internationale rejseindustri til at søge sammen i større enheder, og efter sidste måneds offentliggørelse af fusionen mellem MyTravel og Thomas Cook havde mange ventet, at TUI og First Choice ville følge efter med en fusion, i løbet af kort tid.

Skrevet af

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.