Sikkerhed på rejsen kan koste dyrt

I dag dækker den offentlige sygesikring behandling i Europa og Tyrkiet, men fra 1. januar, kan et brækket ben hurtigt koste flere tusinde kroner, hvis man skal behandles uden for Europa. Skal man med ambulancefly hjem kan det endda blive til flere hundrede tusinde kroner. De nye regler afskaffer nemlig den gratis hjemtransport i Europa og al behandling i lande uden for EU.

Det er derfor essentielt at tegne en privat rejseforsikring, hvis uheldet skulle være ude på ferien.
Tryg har som det første store selskab fremlagt deres nye rejseforsikringer. 272 kroner er prisen for en forsikring, der dækker en husstand i et år på rejser i Europa, hvis man vil være sikker på at kunne blive transporteret hjem ved sygdom. Hvis man vil sikre sig, at man kan få lægebehandling og efterfølgende blive transporteret hjem, når man er uden for EU, er prisen knap 1.000 kroner. Har man flere forsikringer hos Tryg, skal man af med 495 kroner.

Topdanmark er også klar med nye forsikringer. Går rejsen til Tyrkiet er det nok med en forsikring, der dækker Europa, men går turen til f.eks. Egypten eller Tunesien skal forsikringen udvides til hele verden. ”Rigtig mange af vores kunder rejser til Tyrkiet, så derfor har vi valgt at inkludere Tyrkiet, da en del af Tyrkiet ligger i Europa,” siger Eric Erichsen, skadechef hos Topdanmark.

(Berlingske Tidende, d. 2. august, 2007)

Skrevet af