Lufthavnsejer forgylder sig selv

Gårsdagens generalforsamling i Københavns Lufthavne A/S besluttede en massiv udbyttebetaling på 826 mio. kr. til lufthavnenes ejere, heriblandt den australske kapitalfond MacQuarie. Desuden besluttede generalforsamlingen, at der fremover kan udbetales ekstraordinære udbytter i løbet af et regnskabsår, og den beslutning fik omgående den danske stats repræsentant op af stolen. Således spurgte afdelingschef i Finansministeriet, Peter Brixen, om der var konkrete forventninger til at bruge muligheden for ekstraordinære udlodninger til aktionærerne allerede i år. Det benægtede bestyrelsens formand, Novo-direktør Henrik Gürtler, dog.

Den danske stat ejer fortsat 39,2 % af aktierne i Københavns Lufthavne A/S, og Peter Brixen interesserede sig også for den kendsgerning, at Macquarie har sat sig på fire ud af fem generalforsamlingsvalgte bestyrelsesposter. Det er i strid med Fondsbørsens anbefalinger, men alligevel bekræftede Henrik Gürtler, at det netop var sådan, det forholdt sig. ”Det er jo bare sådan det er, og så kan vi ikke koge mere suppe på det” konstaterede afdelingschefen lakonisk efter generalforsamlingen, overfor dagbladet Børsen.

Skrevet af

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.