Dyrt Aer Lingus-forsvar mod Ryanair


Årsregnskabet for Aer Lingus i 2006 bærer tydeligt præg af ledelsens dispositioner for at beskytte det irske flyselskab mod et fjendtligt overtagelsesforsøg, orkestreret af det irske lavprisselskab Ryanair.

Nettoresultatet blev et underskud på små 70 mio. Euro, på trods af en omsætningsfremgang på godt 10 %. Det er en betragtelig forværring i forhold til 2005, hvor Aer Lingus havde en nettofortjeneste på næsten 90 mio. Euro.

Blandt årgsagerne til den massive forværring af nettoresultatet er stigende omkostninger til brændstof samt ekstraordinære indbetaling til selskabets pensionsfond. Og dertil kommer så omkostninger på godt 16 mio. Euro, som Aer Lingus har brugt i finansielle transaktioner, som skulle holde Ryanair væk fra indflydelse.

Skrevet af

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.