Star Tour garanterer 100 % faste priser

Tyrkiet Eksperten har fået ørene i maskinen efter selskabets ”oversøiske” arm, Scanway, nu opkræver ekstra olietillæg fra sine kunder pga. stigende oliepriser.Jan Lockhart, direktør fra Apollo, har sagt, at ingen seriøse rejsearrangører i den danske charterbranche vil opkræve ekstra olietillæg af den årsag.Mandag sagde Star Tours salgsdirektør, Stig Elling, til Take Off, at han giver 80 % garanti for, at Star Tours publicerede priser ikke stiger.

Dén udtalelse fik i går salgsdirektør Deniz Jensen, Tyrkiet Eksperten/Scanway, til i debatindlæg på Take Offs hjemmeside bl.a. at skrive:

”En garanti på 80 % er ikke en garanti… Jeg kunne godt tænke mig større realisme i branchen, i stedet for mudderkastning mellem selskaberne. Jeg forudser, at forbrugerne må vende sig til, at brændstofprisen er en variabel parameter i rejsens pris fremover.”Som reaktion på Deniz Jensens debatindlæg, sagde Stig Elling tirsdag til Take Off:

”De 80 %’s garanti var et forbehold om, at regeringen erklærer en national oliekrise og iværksætter brændstofbesparende foranstaltninger. Altså en energikrise som i begyndelsen af 1970’erne med billøse søndage osv.””Bortset fra det, så giver jeg 100 % garanti for, at de priser, Star Tour har offentliggjort for vore rejser denne vinter, den kommende sommer og næste vintersæson (2008/9), ikke stiger pga. olieprisen.

Vi har garderet os ved at lukke vores kontrakter, så vores priser ikke kan stige – med mindre altså hele verdens økonomi pludselig vælter.””Hvis man som Star Tour og andre seriøse rejsearrangører køber fornuftigt ind, og ”lukker” prisen på fuel og får ”fastlåst” sin dollarkurs, er det problem klaret. De flyselskaber, vi har kontrakt med, kan ikke opkræve ekstra olietillæg fra os – uanset om prisen stiger.””Den måde, Tyrkiet Eksperten agerer på, må skyldes, at de har købt ind på et for lavt grundlag. Derfor får de nu ekstraregning fra deres flyselskab.

Og selv om vi skal undgå mudderkastning, synes jeg ikke, at det er en anstændig måde at sælge rejser på – det giver jo en åben ladeport for prisforhøjelser over for kunderne, som lader sig friste af lave indgangspriser.”HB

Skrevet af