Nye flyruter styrker turismen i Danmark

amerikanske-turisterSiden 2013 er der åbnet adskillige direkte ruter fra USA til København, bl.a. fra San Francisco, Los Angeles, Las Vegas, Orlando, Fort Lauderdale og New York, og der er ruter på vej fra Boston og Miami.

I første halvår af 2012 var der 152.000 amerikanske overnatninger i København, og det tal er steget siden da. I de første seks måneder af i år har hotellerne i København solgt 204.000 overnatninger til amerikanere. I forhold til den generelle vækst er de amerikanske besøg steget særlig markant i år. Tallet dækker kun for hoteller mm. og ikke alternative overnatningsformer.

“Med en fælles indsats gennem Global Connected har Danmark åbnet nye og strategisk vigtige markeder i bl.a. USA og Kina med direkte ruter til København,” siger Signe Jungersted, Director of Development hos Wonderful Copenhagen.

“Vi kører i stigende grad målrettede kampagner på sociale medier, hvor vi specifikt rammer vores segment i amerikanske byer, der har direkte flyruter til Danmark. Her kan vi se, hvad brugerne interesserer sig for. De klikker særligt på vores cykelkultur, vores nordiske gastronomi og den grønne, bæredygtige by, hvor man kan bade i rent vand i havnen.”

“Når vi laver officielle bud for at vinde værtskabet af møder og kongresser, har direkte flyruter stor betydning. De virksomheder og organisationer, som holder møderne, lægger vægt på, at deltagerne kan flyve direkte fra forskellige amerikanske byer. Derfor styrker et stærkere amerikansk rutenet både København og Danmark i konkurrencen om de attraktive møde- og kongresværtskaber,” siger Signe Jungersted.