Hilton-direktør tilfreds med alternativ jobmesse

”Uden jeg har prøvet det, så sagde en af mine medarbejdere, at det var som ”speed-dating,” siger godt gifte Allan Agerholm og adm. direktør for 5-stjernede Hilton Copenhagen Airport.



I hvert fald vendte Hilton hjem fra ”Shop et Job” på Nørrebro med over 40 ansøgninger.

Sammen med Select Service Partner, som driver restauranter i Københavns Lufthavn, var Hilton ene om at repræsentere rejsebranchen på Nørrebro.



”Messen havde deltagelse af første- og anden-generationsindvandrere. Nogle har svært ved at komme i gang, men der er mange dygtige mellem dem – de skal lige have en kvart chance,” sagde Allan Agerholm til Take Off og tilføjede:



”Hilton tilbyder bl.a. medhjælperstillinger i køkkenet; de kan hjælpe med morgenmaden i weekender, hvor der skal dækkes borde osv. Det kan ske mens de går i skole – vi skal også bruge elever som tjenere, kokke og receptionister. Mange af de unge på messen kommer fra miljøer, som ikke aspirerer forhåbningsfulde. Men vores hotel har ca. 30 hårdtarbejdende nationaliteter.”



”Efter messen får vi sikkert besat 5-6 arbejdspladser. På messen kiggede vi bl.a. på de potentielt kommende medarbejderes udstråling og personlighed,” siger Allan Agerholm og tilføjer:



”Mange firmaer tror ikke, at det er tiden værd at deltage, men det er det – fx i forhold til hvad det koster at annoncere i aviser, er tiden givet godt ud.”



Blandt Hiltons tilbud er danskundervisning led i forløbet på 6-12 måneder.



Shop et Job var event for tosprogede mellem 15 og 18 år, der søger fritidsarbejde. På Shop et Job kunne de ”shoppe rundt” og tale med virksomhedernes repræsentanter.



I et af messens lokaler demonstrerede skuespillere på humoristisk vis, hvordan man bedst begår sig i jobsamtale.



Tilbudet var arrangeret af FLY, studerende fra Medievidenskab og nystartet forening på Københavns Universitet.

Skrevet af