Vi spejder efter en sommerballon

En morgen med Take Offs web-nyheder kan bekræfte, at der er voldsom grøde i det danske turisterhverv.



For de mange nye storkommuner er det blevet naturligt at satse på at trække gæster fra ind- og udland til seværdigheder, hoteller og spisesteder.



Med turisterne følger indtægter til detailhandel og kulturliv. Karavanen til danske strande, slotte, herregårde, gourmetrestauranter og iskiosker er livgivende for en by og egn.



Nu kunne den naive tro, at det selvfølgelig medførte politisk interesse. F.eks. at politikere, som helt i pagt med traditionen bruger sommeren til at sende balloner til vejrs, også ville have blikket rettet mod turistbranchen, der skaffer 65 mia. kroner til statskassen og beskæftiger mellem 50.-100.000.



I dele af landet er turismen ligefrem et bærende erhverv.



Men nej – ikke et lille kuk.



Kaos i Københavns Lufthavn kunne skaffe politisk interesse hos både opposition og regering, som søgte at score billige point på forhold, som politikerne ikke havde en pind med at gøre. Det er private rejsearrangører og en privatejet lufthavns service over for kunderne, som en minister – heldigvis – ikke har den ringeste indflydelse på.



Der var da også flere folketingsmedlemmer, der kom i avisen. Og et par ministre udviste medieskabt ”handlekraft”.



Men vælgerne gennemskuer den slags blålys. Politikerne får måske omtale, men de får ingen point.



Måske er der ikke så meget naturlig publicity i turisme. Eller måske – og det kan trist nok være den rigtige forklaring – er der i virkeligheden ikke en eneste politiker fra et parti, der interesserer sig for et erhverv med mange ansatte og stor omsætning – og indtjening af udenlandsk valuta.



Måske formår erhvervet ikke at sætte en dagsorden. Pilen kan bestamt godt pege ind ad. Måske savner branchen både ledere og PR-folk med gennemslagskraft.



Indtil dette øjeblik ikke er en politiker, der har brugt sommeren til at fremkomme med bare antydningen af en vision for turistpolitikken her til lands. Helt i tråd med den herskende ligegyldighed for denne sektor på Christiansborg.






Skrevet af