Manglende rejseforsikring koster dyrt

Det er sagt igen og igen: det absolut vigtigste når man rejser til udlandet, navnlig uden for sygesikringskortets dækningsområde, er en omfattende rejseforsikring fra f.eks. Europæiske Rejseforsikring eller Gouda.



En indlæggelse på et thailandsk sygehus, en køretur i en amerikansk ambulance eller en lægeordineret flyvetur over Atlanten kan hurtigt blive meget dyrt uden en rejseforsikring.



Mange hundredtusinde danskere rejser hver år til lande, hvor den offentlige sygesikring ikke dækker, uden at forsikre sig. Og det skaber problemer for over 1.000 personer, som kommer galt af sted og søger hjælp hos Udenrigsministeriets Borgerservice.

Det anslår Uffe Wolffhechel, kontorchef i Udenrigsministeriets Borgerservice: ”Vi råder alle til at have den nødvendige forsikring. Det kan blive meget dyrt at lade være,” siger han til Jyllands-Posten.



Den offentlige rejsesygesikring dækker rejser uden for Danmark i Europa, herunder Estland, Letland, Litauen, Rusland indtil Uralbjergene, Hviderusland, Ukraine og Moldova, de asiatiske og afrikanske lande med kystlinie til Middelhavet, Jordan, De Kanariske Øer, Madeira, Azorerne samt Færøerne og Grønland.



Rejsesygesikringen dækker udgifter i forbindelse med akut sygdom, tilskadekomst og dødsfald, som er opstået i den første måned af rejsen.

Skrevet af