Thai Airways hopper på lavpristiger

Det kommende lavprisselskab skal hedde Thai Tiger Airways, det forventes af starte næste år med ti Airbus 320-fly. Den thailandske tiger får hjemmebase i Bangkoks international lufthavn og skal betjene ruter i og uden for Thailand på max fem timers flyvetid.

 

Thai Airways vil have 51 % af aktierne i Thai Tiger – i bestyrelsen for selskabet kommer bl.a. Declan Ryan, en af grundlæggerne af Ryanair og Tiger Airways.

 
Ifølge Reuters er Thai Airways’ markedsandel i regionen faldet fra 42 til 33 % de seneste syv år pga. konkurrence fra regionale konkurrenter.

 

Thai Airways flyver i dag til 69 destinationer i 34 lande verden over – den thailandske regering ejer 51 % af selskabet, der har over 27.000 medarbejdere og 91 fly.

 

Foreløbig har Tiger Airways 19 Airbus A320, ti i Singapore og ni i Australien – men om blot fem år, i 2015, er det steget til 68 Airbus A320-fly. Indtil videre betjener selskabet 37 destinationer i 11 lande. Tiger Airways havde sidste år 5,3 mio. passagerer – en fremgang på over 50 % sammenlignet med 2008.

 
Singapore Airlines ejer direkte og indirekte 49 % af Tiger Airways, der er Asiens næststørste flyselskab efter Malaysias AirAsia.

 

Lavprisselskaberne i Asien udgør kun 14 % af flytrafikken – mod ca. 30 % i Europa. De kommende fem år vil AirAsia og Tiger Airways modtage over 500 fly, dermed er dette område det tredjestørste salgsområde for Airbus og Boeing

 

 

Skrevet af Henrik Baumgarten