Nyhavn Rejser holder tæt

rejselder-bannerREJSEBUREAUER: Den stormomsuste Aller Koncern ejer ikke kun Se og Hør, men også f.eks. 70 pct. af Nyhavn Rejser. Men det er fyringsgrund for bureauets ansatte at fortælle uvedkommende, hvem der køber rejser.

”Der er vandtætte skotter mellem f.eks. Nyhavn Rejser og Aller Koncernen – samtlige medarbejdere hos Nyhavn Rejser har skrevet under på, at videregivelse af information om solgte rejser til tredjepart, herunder journalister fra Aller Koncernen, er bortvisningsgrund,” siger Nyhavn Rejsers adm. direktør, Henrik Fuglsang, til standby.dk

Aller Media, det danske datterselskab under norsk-ejede Aller Holding, købte i august sidste år 70 pct. af det velrenommerede rejsebureau, i datterselskabet Aller Leisure.

Se og Hør har været i stigende modvind i over en uge efter det kom frem at ugebladet fra 2008 til 2012 betalte nu 45-årig it-specialist, der arbejdede i IBM, som var underleverandør til PBS – det nuværende Nets sorte penge. Sagen har afsløret store huller i sikkerheden med følsomme oplysninger hos Nets og stor mangel på forsvarlighed.

Nyhavn Rejsers adm. direktør, Henrik Fuglsang, vil ikke kommentere på skandalen omkring Se & Hør og Nets, ”som ikke har noget med Nyhavn Rejser at gøre,” men siger generelt om situation i rejsebureauet, som han stadig er en af medejerne af:

”Generelt går det godt, men salget af rejser til den kommende sommer har hængt i torvene – måske pga. det gode vejr sidste sommer. Jeg fornemmer at andre rejsebureauer også har haft svært ved at sælge sine sommerrejser i år, eller at køberne er meget sent ude.”

”Men”, fortsætter Henrik Fuglsang, ”når vi kigger på salget af rejser solgt til efteråret og næste vinter, så er vi betragteligt foran samme tid sidste år.”
Til efteråret forlader Nyhavn Rejser hjemmebanen Nyhavn, hvor rejsebureauet har boet siden sin start for 26 år siden. Selv om rejsebureauet er flyttet til større lokaler, er de nuværende for små til rejsebureauets nuværende knap 70 ansatte – der forventes i løbet af en overskuelig tid at være 100 medarbejdere.

I stedet rykker Nyhavn Rejser til Østerbro og ind i DSB’s gamle kursuslokaler tæt på Østerport Station.

Som led i ekspansionen via Aller Leisure er rejsebureauet begyndte at sælge sine produkter i Sverige og Norge. Lanceringen skete i Sverige for en måned siden, i Norge for to uger siden. Foreløbig tager seks ansatte hos Nyhavn Rejser i Danmark sig af forespørgsler fra det svenske og norske marked.

Nyhavn Rejser omsætter for ca. 300 mio. kr. om året og er blandt Danmarks største leisure-rejsebureauer