Farvel til kendt charterprofil

Lars Hindum.

Lars Hindum.

RECEPTION: I morgen er der afskedsreception for Primera Airs salgschef, der også er kendt fra sine mange år hos Sterling Airways. Efter 45 år i charterbranchen går han som 65-årig på pension.

”Danmarks mest vidende charterflyekspert, Lars Hindum, går som 65-årig på pension,” siger Jacob Helle, kommerciel direktør i Primera Air fra den islandske Primera-gruppe, der bl.a. også tæller Bravo Tours.

Sympatiske Lars Hindums overgang til pensionisters rækker markeres ved en reception i morgen, tirsdag, kl. 14-16, hos Primera Air på Digevej 114 i København S.

Lars Hindum kom til rejsebranchen hos Tjæreborg Rejser i Købmagergade i 1969. ”Det var dengang, køen om morgenen var 200 meter lang, når Mallorca-rejserne var til salg for 99 kroner,” siger han.

Senere kom han til Spies Rejser og FDM Rejser, inden han i 1972 begyndte at sælge flyvninger med små Lear Jets for Jet for Business Jet Flight samt senere for Air Marine.

I 1979 hentede Sterling Airways’ daværende salgsdirektør, Tom Clausen, ham til Tjæreborg Rejser-ejede Sterling Airways. Sterling gik konkurs i 1993, men bobestyrelsen beholdt Lars Hindum, og han blev salgsdirektør for fortsættelsen, Sterling European Airlines, stiftet 1. maj 1994 – og fortsatte efter køb af og fusion med Maersk Air som chartersalgschef i det nye selskab under navnet Sterling Airlines, der toppede i 2005 med 1.600 ansatte og 29 fly.

Lars Hindum forlod Sterling i september 2008 for at blive salgschef i Primera Air. Her har han stået i spidsen for udchartring af selskabets fly til charter- og ad hoc-arrangører. ”Lars er derfor stærkt medvirkende årsag til Primera Airs fremgang,” siger Jacob Helle.