Billund kritiserer offentlig hjælp til Københavns Lufthavn

”Ingen kommerciel virksomhed kan klare sig, hvis den skal konkurrere med skatteborgernes penge,” lyder det fra Billunds lufthavnschef, Jørgen Krab Jørgensen. Udtalelsen er reaktion på planen om en delvist offentligt finansieret fond til støtte for nye ruter til Københavns Lufthavn.



Udspillet om en sådan fond kom for nylig – under den kommunale valgkamp – fra hovedstadens regionsformand,Vibeke Storm Rasmussen. Hun opfordrer en række aktører om at stå sammen om støtte til Københavns Lufthavn, der taber terræn. Primært på grund af Sterlings krak og SAS’ tilbageløb.



“Internationale flyruter fra København er afgørende for regionens muligheder for at tiltrække internationale firmaer, Derfor skal Region Hovedstaden bidrage til en ruteudviklingsfond sammen med andre,” sagde hun til Berlingske Business.



Men den tanke abonnerer Jørgen Krab Jørgensen ikke på. I en meget indholdsrig leder i det nye nummer af Billunds lufthavnsblad, Check-in Billund, skriver han bl.a.:



”Billunds passagerafgifter er 40 % under Kastrups. Set i det lys, vil det opleves endnu mere absurd med skattefinansierede midler i udviklingen af Københavns Lufthavn, som i forvejen har maksimal offentlig opmærksomhed og støtte til infrastrukturen (motorvej, jernbane og metro). ”



HB


Skrevet af