A.P. Møller Fond støtter jysk oplevelsescenter

naturkraft ringkøbingEn turistattraktion til 275 millioner kroner ved Ringkøbing i Vestjylland ser nu ud til at kunne gennemføres. Efter et års dialog har det nye oplevelsescenter, NaturKraft, sikret sig 100 millioner kroner fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til Almene Formål.

Herefter er borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune, Iver Enevoldsen ikke længere i tvivl om, at projektet kommer i mål: ”Det betyder, at vi om få år kan indvie en attraktion af høj international kvalitet, som vil styrke lokalsamfund, erhvervsliv og turisme i hele Midt- og Vestjylland”.

Idéen blev født for 10 år siden. Planen er at skabe et naturcenter på 50 hektar ved Ringkøbing – tæt på Ringkøbing Fjord, Stadil Fjord og Vesterhavet. Oplevelsescentret består af en stor ringvold på 30.000 kvm. med en integreret hovedbygning, der skal rumme oplevelser og vidensplatforme både ude og inde, skriver finans.dk.

”Områdets gæster kommer til Vestjylland på grund af uspoleret kystnatur og Vesterhavet, men i stigende grad efterspørges formidlende og læringsgivende attraktioner med udgangspunkt i den kraftfulde natur”, siger Peter Sand, direktør for organisationen bag det nye center.

NaturKraft har et anlægsbudget på 275 millioner kroner og mangler efter donationen på de 100 millioner fortsat 75 millioner kroner for at nå i hus.

”Kvalitetsstemplet fra A.P. Møller Fonden har forbedret vores udsigter til den resterende finansiering, så arbejdet kan sættes i værk, og NaturKraft kan byde de sine mere end 200.000 årlige gæster velkommen i foråret 2020”, siger Peter Sand.

x

Læs Også

Øget udlejning af sommerhuse vil styrke økonomien

Det danske samfund kan få store nye indtægter og mere beskæftigelse hvis landets sommerhusejere i stigende grad vil udleje deres ferieboliger, viser ny undersøgelse.

Udenlandske turister giver vækst i Danmark

I år forventer VisitDenmark vækst på 2-4 procent i udenlandske overnatninger og 1-3 procent i de danske. Tyskerne har over halvdelen af de udenlandske overnatninger i Danmark – men i år driller den tyske feriekalender.

Internationale roser til Noma

Internationale medier svømmer over med stjerner til det nye Noma – ”Jeg lærte at sætte pris på søpølse, myrer og dansk design”.

Danmark tjener 50 milliarder kroner på turister

Dansk turisme vil i år for første gang passere 50 milliarder kroner i omsætning fra udenlandske besøgende, viser ny analyse fra Dansk Industri. Arbejdsgiverforeningen bekymrer sig over mangel på overnatningskapacitet i højsæsonen.

’Badepunkt’ viser vej til naturoplevelser ved vandet

Selv om det er årets koldeste dag, har Friluftsrådet valgt den til at præsentere nyheden ’Badepunkt’, som er Friluftsrådets nye kystflag, som markerer hvor, man kan bade og få særlige naturoplevelser ved vandet.

Legoland klar til 50 års jubilæum

Jyllands største turistattraktion fejrer i år sin runde fødselsdag med endnu en udvidelse af forlystelsesparken ved Billund, der sidste år omsatte for 700 millioner kroner.