A.P. Møller Fond støtter jysk oplevelsescenter

naturkraft ringkøbingEn turistattraktion til 275 millioner kroner ved Ringkøbing i Vestjylland ser nu ud til at kunne gennemføres. Efter et års dialog har det nye oplevelsescenter, NaturKraft, sikret sig 100 millioner kroner fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til Almene Formål.

Herefter er borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune, Iver Enevoldsen ikke længere i tvivl om, at projektet kommer i mål: ”Det betyder, at vi om få år kan indvie en attraktion af høj international kvalitet, som vil styrke lokalsamfund, erhvervsliv og turisme i hele Midt- og Vestjylland”.

Idéen blev født for 10 år siden. Planen er at skabe et naturcenter på 50 hektar ved Ringkøbing – tæt på Ringkøbing Fjord, Stadil Fjord og Vesterhavet. Oplevelsescentret består af en stor ringvold på 30.000 kvm. med en integreret hovedbygning, der skal rumme oplevelser og vidensplatforme både ude og inde, skriver finans.dk.

”Områdets gæster kommer til Vestjylland på grund af uspoleret kystnatur og Vesterhavet, men i stigende grad efterspørges formidlende og læringsgivende attraktioner med udgangspunkt i den kraftfulde natur”, siger Peter Sand, direktør for organisationen bag det nye center.

NaturKraft har et anlægsbudget på 275 millioner kroner og mangler efter donationen på de 100 millioner fortsat 75 millioner kroner for at nå i hus.

”Kvalitetsstemplet fra A.P. Møller Fonden har forbedret vores udsigter til den resterende finansiering, så arbejdet kan sættes i værk, og NaturKraft kan byde de sine mere end 200.000 årlige gæster velkommen i foråret 2020”, siger Peter Sand.

x

Læs Også

Øget dansk fokus på turistens digitale rejse

Nyt pilotprojekt skal styrke Sjællands digitale tilstedeværelse over for turisten og trække flere turister til regionen.

Uventet stærk Halloween og julesæson i Tivoli

Tivoli kan nu opjustere forventningerne til årets resultat efter en stærk Halloween og julesæson.

Europas største ferieparkkæde til Danmark

Efter 18 måneders international make-over er fem danske ferieparker i det tidligere Dayz Resorts nu åbnet som en del af ferieparkgiganten, Landal GreenParks.

Trelleborg satte igen besøgsrekord

Gæster er strømmet til Trelleborg. 87.172 har besøgt Harald Blåtands berømte vikingeborg i 2017. Det er besøgsrekord.

DanCenter øger med 700 feriehuse

Med købet af Admiral Strand Feriehuse øger DanCenter porteføljen af feriehuse i Danmark til samlet 8.200.

Salget af BroBizz til Storebælt firedoblet

Det er blevet 15% billigere at køre over Storebæltsbroen, hvis man har en BroBizz. Det betød en voldsom stigning i antallet af bestilte BroBizz i december.