Airbus-ansatte strejker

Flere tusinde Airbus-ánsatte i Frankrig nedlagde torsdag arbejdet i protest mod de varslede massefyringer hos flyproducenten. Ifølge de ansattes fagforening er der ”stor motivation” til at forsøge at få omgjort beslutningen, og de ansatte støttes uofficielt fra politisk hold; Airbus-krisen er nemlig blevet et hedt emne i den franske præsidentvalgkamp, hvor kandidaterne pludselig står i kø for at komme flyproducenten, og de stemmeberettigede ansatte, til undsætning.

Ifølge franske fagforeningskilder er en fælles aktionsdag på samtlige Airbus-fabrikker i Europa under overvejelse. Den skulle i givet fald finde sted den 16. marts i år.

Skrevet af

x

Læs Også

Stand By i Norge skriver

Forsinkelser i norske lufthavne – ITG sælges i stumper – Trollstigen åbnes i dag – Ejer hele Beistostølen – Ryanair fik solidt overskud – USA indbringer Airbus for WTO – 11. september effekten aftager – slut med visumpligt til Vietnam.

Åbner postkontor på vulkan

Mens postkontorer i resten af verden nedlægges på stribe, har ø-gruppen Vanuatu gjort det modsatte.

HORESTA stifter ”nattelivsforening”

Organisationen vil gøre det mere trygt at gå i byen, og sikre bedre vilkår for beværtninger med natbevilling.

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Ryanair vil også forhandle med kabinepersonale

Lavprisselskabet har efter anerkendelsen af pilotfagforeningerne nu også valgt at anerkende kabinepersonalets faglige sammenslutninger.

Mærkeordning for tilgængelighed

Turistbranchen og handicaporganisationerne har indført en særlig mærkeordning for tilgængelighed.