Ferier i Mellemøsten aflyses på grund af tegninger

Flere flyselskaber melder, at de nu indstiller ruteflyvninger til blandt andet Egypten efter Udenrigsministeriets rejsevejledninger.

Sterling melder, at de indtil videre stopper alle ruteflyvninger til Egypten fra og med lørdag den 11. februar. Det sker efter, at Udenrigsministeriet mandag den 6. februar opgraderede situationen i Egypten fra gult til rødt. Hermed råder Udenrigsministeriet til ikke at påbegynde rejser til bl.a. Egypten, der ikke er strengt nødvendige.

Sterling har to ugentlige afgange fra København til Cairo. Rutepassagerer, der er booket på et af Sterlings fly, kan uden gebyr blive ombooket til en anden Sterling destination eller få billetten refunderet. Det sker ved at kontakte Sterlings call-center på tlf. +45 70 10 84 84 eller +45 70 10 74 74.

”Vi har været i tæt dialog med de tour-operatører, der sender feriegæster til Egypten, og vi er enige om, at vi ikke kan forsvare at sende folk dertil længere,” udtaler Kommunikationsdirektør Niels Brix.

Passagerer, der har booket en charterrejse med charterfly, bedes kontakte deres charter bureau direkte for yderligere information.

Ifølge Børsen er det ikke kun Egypten, der advares imod, det gælder også lande som Tunesien. Marokko, Algeriet, Libyen, Sudan, Oman, Forenede Arabiske Emirater, Qatar, Bahrain, Jordan, Iran, Pakistan og Afghanistan.

Ifølge rejsevejledningen fra Udenrigsministeriet frarådes det at rejse dertil, medmindre det er strengt nødvendigt. Risikoen er dog ikke så stor, at danskere, der allerede befinder sig i området, skal rejse hjem.

Skrevet af

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.