Politi efterforsker dokumentfalsk

Politiet er i fuld gang med at efterforske en falsk fuldmagt, som kom omkring formandsvalget ved Danske Rejseskribenters generalforsamling i marts.


En efterforskning, hvor det mangeårige medlem og medlem af Danske Rejseskribenters (DR) bestyrelse, Povel Utzon Buch er afhørt af politiet med en sigtes rettigheder.

Det er formanden, Anne-Vibeke Isaksen, der, sammen med bestyrelsen, har meldt den 60-årige Povel Utzon Buch til politiet, oplyser fagbladet Journalisten.

Ifølge anmeldelsen forsøgte Povel Utzon Buch at bruge en falsk fuldmagt fra Johnny Johansen, chefredaktør på Ugebladet Søndag. Det blev opdaget, da Johnny Johansen allerede havde givet fuldmagt til en anden, og to fuldmagter var en for meget.

»Povel Utzon Buch stemte på mig, og jeg kunne ikke som ny formand have det hængende på mig, at der skulle være nogen form for aftalt spil. Derfor besluttede vi at melde sagen til politiet,« siger Anne-Vibeke Isaksen til Journalisten.

Povel Utzon Buch, mener, at han er et uskyldigt offer for uheldige omstændigheder:

»Der blev brugt mange fuldmagter til valget, og jeg fik den pågældende fuldmagt med posten dagen før valget,« fortæller Povel Utzon Buch. Han forsvarer sig med, at der var overskydende fuldmagter, og at han derfor ikke havde nogen grund til at bruge en falsk fuldmagt.

Reglerne hos DR er, at hvert medlem højst kan stemme en gang gennem fuldmagt, Så Povel Utzon Buch mener, at han blot kunne have brugt en af de andre, der var indsendt til støtte af Anne-Vibeke Isaksen.

Den anklagede rejseskribent mener, at det eventuelt kan være et medlem af organisationen, der har ønsket at skabe ravage, og derfor har sendt ham den kontroversielle fuldmagt. Anne-Vibeke Isaksen forventer ifølge Journalisten, at politiet i løbet af august eller september vil afgøre, om der skal rejses tiltale.

Skrevet af

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.