Aalborg-borgmester ønsker Ryanair-forbud

Aalborg Kommunes 18.000 ansatte kommer efter alt at dømme ikke til at flyve med Ryanair i arbejdstiden, skriver DR Nordjylland..

Borgmester Thomas Kastrup-Larsen og 1. viceborgmester Daniel Nyboe Andersen ønsker at forhindre, at kommunen støtter det irske lavprisselskab: ”Som stor indkøber har kommunen både indflydelse og holdninger til, hvad vi køber”, siger Daniel Nyboe Andersen.

Spørgsmålet bliver aktuelt, når Ryanair til oktober får afgange til og fra Aalborg Lufthavn. Selskabet har tidligere afvist at forhandle dansk overenskomst, hvilket førte til, at Københavns Kommune i 2015 forbød sine ansatte at bruge Ryanair.

Borgmester Thomas Kastrup-Larsen: ”Vi har ikke haft en formel debat om det endnu, men min indstilling er, at jeg ikke synes, vi skal benytte Ryanair. Vi kan ikke forhindre, at de kommer til at flyve fra Aalborg Lufthavn, men jeg synes ikke, vi selv skal bruge dem”.

Enhedslisten er også enige, så det ser ud til, at der er flertal for forslaget.

 

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.