Aalborg Lufthavn satte passagerrekord i april

aalborg NorwegianLUFTHAVNE: Stor vækst i aprils passagertal i Aalborg Lufthavn. Høj belægning på de nyligt genåbnede spanske rejsemål, Malaga, Mallorca, Barcelona og Norwegians nye rute til Alicante, betød stor stigning i rejsende til udlandet.

Aalborg Lufthavns trafiktal for april viser stigninger over hele linjen. KLM og Turkish Airlines viser flotte resultater med ruterne til Amsterdam og Istanbul. Samtidig har en god start på de nye ruter til Stavanger, Oslo og Alicante forstærket den positive udvikling i udenrigstrafikken i mange måneder.

I april 2013 rejste 110.785 passagerer til og fra Aalborg Lufthavn. Det er en stigning på 14 pct.i forhold til året før, hvor 97.095 passagerer gik i gennem terminalen.

”Vi er glade for at sommertrafikprogrammet har fået en god start. Der er mange fine tendenser i vores ferietrafik, jeg tror, det bliver Aalborg Lufthavns bedste sommer nogensinde,” siger lufthavnsdirektør, Søren Svendsen.

April viste en stigning i udenrigstrafikken på rekordhøje 75 pct. Det vil sige, at 26.659 passagerer rejste udenlands i april mod 15.179 passagerer året før.

Chartertrafikken viste igen stor vækst i antallet af ferierejsende i april. Stigningen var 59 pct. 5.945 passagerer rejste på ferie fra Aalborg Lufthavn i april 2013 mod 3.738 rejsende i 2012.

Efter lang tids tilløb, viste Indenrigstrafikken en stigning på tre (3!) passagerer, det betyder et nulresultat, fordi det næsten ikke kan måles i procent. Her rejste 78.181 passagerer i april 2013, og det giver et resultat på 0.00%

Aalborg Lufthavn – Danmarks tredjestørste lufthavn – ejes af seks storkommuner: Aalborg, Jammerbugt, Rebild, Brønderslev, Frederikshavn og Vesthimmerland.