Aarhus får sightseeingbusser

Røde dobbeltdækkerbusser som disse fra Strömma vil gennem sommeren køre i Aarhus. Her er en fotograferet ved Vilhelm Lauritzen-terminalen i Københavns Lufthavn af Preben Pathuel.

TURISME: Aarhus forventer denne sommersæson bl.a. 90.000 krydstogtgæster. Det er en af grundene til, at der fra starten af juni til sidst i august skal køre tre dobbeltdækkerbusser i den jyske hovedstad. Bag projektet står bl.a. Strömma.

Strömma, der bl.a. står for sejlture i Københavns Havn med sine kanalbåde og for sightseeing-busser i hovedstaden, sender tre af sine røde dobbeltdækkerbusser til Aarhus.

Strömma har sammen med det aarhusianske busselskab Abildskou stiftet firmaet Citysightseeing Aarhus hvor Strömma har største ejerandel, oplyser Strömmas adm. direktør i Danmark, Mads V. Olsen, til standby.dk

Turen til en række af Aarhus seværdigheder til tage en times tid og bl.a. passere kunstmuseet Aros, Den Gamle By og Marselisborg Slot.

Busselskabet Abildskou, der ejes af tyske Flixbus, har bl.a. Linie 888-ruten mellem Aarhus og København.

Mads V. Olesen forventer, at sightseeingbusserne i Aarhus vil give arbejde 10-12 medarbejdere bl.a. chauffører og billetfolk.

”Aarhus har i dag ingen sightseeing-busser, men byen arbejder meget for at udvikle sin turisme og er i år EU’s nordeuropæiske kulturby,” siger Mads Olesen og tilføjer, at der køres med et udvidet program i Aarhus på dage med anløb af krydstogtskibe.

Direktør for VisitAarhus, Peer H. Kristensen, har tidligere oplyst, at Aarhus i år tilbyder krydstogtturisterne 60 ture til destinationer i Region Midtjylland.

I 2010 havde Aarhus bare to krydstogtanløb og cirka 4.300 gæster. I 2018 forventes antallet af anløb at lande på 42, og antallet af gæster på næsten 100.000.

Dette års krydstogtsæson i Aarhus begyndte 8. april og løber til 22. september. Dermed bliver sæsonen den hidtil længste krydstogtsæson i Aarhus.

Generelt har turismen i Aarhus haft sin vækst de seneste år. De kommercielle overnatninger er i dag over en million – en stigning på over 40 pct. fra 2011 til 2015. Turister spenderer godt 3,65 milliarder kroner årligt på overnatninger og oplevelser i Aarhus, heraf står erhvervsturismen for to milliarder kr. af forbruget, oplyser VisitAarhus.