Rekordår for københavnske kongresser

I sidste uge pakkede over 16.000 personer kufferterne og forlod København efter at have deltaget ved den europæiske lungekongres i Bella Center.Kongressen, en af de største i København i år, gav byen en omsætning på over 40 mio. kroner, skønner Wonderful Copenhagen.

Omsætningen på lungekongressen udgør dog kun en lille del af den samlede omsætning, kongresgæster i år skaber. Mere end 930 mio. kr. lyder de senest tal fra WoCo, 130 mio. mere end rekordåret 2002, hvor Danmark havde EU-formandskabet.Også 2006 tegner til at blive et pænt kongresår. Men international konkurrence om de eftertragtede kongresdeltagere skærpes. Adm. direktør Lars Bernhard Jørgensen fra WoCo:

”Vi mærker den stigende konkurrence, når vi byder på kongresser. De er væsentligt sværere at hive hjem, markedet er presset og Københavns konkurrentbyer har store sponsorpenge i ryggen. Så hvis vi i fremtiden skal tiltrække de vigtige kongresser er det afgørende, at der satses mere på dette område, med nye initiativer og større investeringer.”2.500 kr. – i døgnet

Ikke kun hotellerne nyder godt af de over 370.000 kongresovernatninger i København i år. Gæsterne bruger også penge på transport, restauranter og butikker.

I snit bruger kongresdeltagerne 2.500 kr. i døgnet, og de er den turistgruppe, der har det højeste døgnforbrug. Derfor er der rift om dem.Det er også første gang København har haft så mange store kongresser på et år. Lungekongressen var kun én af ti kongresser med over 2.000 deltagere i København i 2005.

Skrevet af