Sterling indfører ny bagageafgift

Hvis man rejser med Sterling efter d. 28. oktober, så koster det ekstra at tjekke bagage ind.
Kan man som rejsende klare sig med håndbagage, som må veje op til 10 kg, skal man ikke betale ekstra, men er kufferten så stor og tung, at den skal ned i flyets lastrum, så koster det penge.

Op til 15 kg bagage koster 25 kr. uanset rejsens mål. Vejer kufferten op til 20 kg, skal der betales 160 kr. Ved en vægt på 25 kg er taksten 295 kr., og hvis kufferten er endnu tungere, så koster det 45 kr. pr. kg oven i de 295 kr. Beløbene gælder kun for en enkeltrejse og skal ganges med to, hvis samme bagagemængde skal med hjem fra rejsen.

Sterling forklarer, at man har kigget på, hvordan andre europæiske flyselskaber af samme størrelse håndterer det med bagagen. ”Vi har klart set en tendens til dette her. Vi vil gerne prøve at synliggøre over for vore kunder, hvad det er, de betaler for. Samtidig kan vi se, at det er blevet langt dyrere for os at fragte al den bagage. For fem år siden kostede det os 100 kr. at fragte tre kufferter, og i dag koster det 200 kr.”, siger Thomas Schaumburg-Müller, it-chef i Sterling, og her henviser han til flyets øgede brændstofforbrug på grund af den ekstra vægt.

”Vi er gået så langt, at vi på vore stolerækker på visse flyvninger kun placerer et Sterling-magasin i det midterste sæde. Vi har regnet ud, at det at have vores eget reklamemagasin løber op i rigtig mange kilo, som du ligger og flyver rundt med”, siger Thomas Schaumburg-Müller, der dog pointerer, at der naturligvis ligger en skrivelse om sikkerheden på alle pladser.

(Politiken, d. 28. juli, 2007)

Skrevet af