Advokater skal undersøge gramseri

0
Københavns Lufthavn har intet billedarkiv til pressen, så her er arkivfoto af personundersøgelse ved et pressemøde.
Københavns Lufthavn har intet billedarkiv til pressen, så her er arkivfoto af personundersøgelse ved et pressemøde.

LUFTHAVNE: I forvejen er politiet indblandet, men nu skal også advokatfirma vurdere mindst 53 klager fra passagerer i Københavns Lufthavn, der mener vagter i sikkerhedskontrollen har begramset dem. Lufthavnen vil ikke oplyse, hvor mange klager der indtil nu er kommet til security@cph.dk

Københavns Lufthavn har livrem og seler på i sagen om de mulige gramsesager. Lufthavnen ville i weekenden ikke oplyse tal for henvendelser om mulige krænkelser.

Med den kommende advokat-undersøgelse bliver der koordinering – et snit mellem politiet med ansvar for det strafferetlige, mens advokatfirmaet Bech-Bruun skal gennemføre en undersøgelse af processerne om sikkerhedskontrollen i lufthavnen.

”Når vi nu dobbelttjekker processer om sikkerhedskontrollen via ekstern advokat, sker det for at være sikre på, at vi varetager sikkerhedsopgaven, der ikke stiller spørgsmålstegn ved motiverne hos vores medarbejdere og ledere,” siger Thomas Woldbye, adm. direktør i Københavns Lufthavn.

Advokatfirmaet Bech-Bruun skal undersøge om ledelsessystemer, processer og ledelsesopfølgning for personeftersyn i lufthavnens sikkerhedskontrol foregår korrekt. Undersøgelsen afsluttes sidst i oktober.

Undersøgelsen bakkes op af medarbejderne: ”Størstedelen af de rejsende er meget positive, men mange ”kvikke bemærkninger” betyder, at mine kolleger konfronteres med anklager om krænkelser. Vi hilser derfor undersøgelsen velkommen,” siger lufthavnens fællestillidsmand, Peter Vium.

Advokatundersøgelsen skal bl.a. give svar på, om ledelsessystemer, processer og personeftersyn i lufthavnens sikkerhedskontrol er tilstrækkelige i forhold til at sikre at eftersyn ikke foregår på krænkende måde.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz