Aeroflot genovervejer Alitalia

Vladimir Putin og Italiens nye premierminister, Silvio Berlusconi, mødtes i fredags, hvor Putin kunne fortælle, at Aeroflot stadig er interesseret i det kriseramte, italienske flyselskab, Alitalia. Ifølge Putin har Aeroflots topchef bekræftet, at det russiske flyselskab er parat til at genoverveje at investere i Alitalia. Det skriver Berlingske Tidende, lørdag.

Den nyvalgte italienske premierminister har tidligere udtrykt stærk modstand mod en løsning, hvor Alitalia bliver opkøbt af et udenlandsk selskab som f.eks. Air France-KLM. Berlusconi udtalte under den netop overståede valgkamp, at han forlanger, at Alitalia forbliver på italienske hænder, men efter valget har han dog modereret sine udtalelser. Nu vil han blot have italiensk indflydelse.

”Vi har ikke noget imod Air France-KLM, men vi vil gerne skabe en international ejerkreds med ligebyrdig indflydelse. Når de nuværende forhandlinger med Air France-KLM er tilendebragt, vil vi være åbne for forhandlinger med andre selskaber. Og med Aeroflot håber vi på reel dialog,” siger Silvio Berlusconi.

Skrevet af Simon Jørgensen