Af med skoene igen i lufthavnen

”De maskiner, vi har testet i en lang række lufthavne, har desværre ikke vist sig at være sikre nok. Det har ikke været muligt at afsløre de stoffer, som vi ville have fat på i sko og andet fodtøj. Derfor afblæser vi forsøget,” siger Lisa Farbstein fra TSA (amerikansk sikkerhedsmyndigheder) til New York Times.

 

TSA ville gerne have gjort det lettere og hurtigere at få passagererne gennem kontrol i lufthavnene og afsatte sidste efterår et større millionbeløb til forsøg med forskellige apparater i udvalgte lufthavne. Men nu går man tilbage til det sædvanlige: Af med sko og støvler. En overgang var det OK med kondisko, men de skal også af i kontrollen nu.

 

I flere europæiske lufthavne stoler man på gennemlysningen og kræver ikke, at man skal gå barfodet gennem kontrollen. Hvorfor der er en sådan forskel i en moderne teknisk verden med samme opgave, savner indtil videre en nærmere forklaring. Hvis det da ikke er den sædvanlige om overforsigtige Amerika.

 

For en gangs skyld er det EU, der vil gøre det lettere for passagererne, og USA der holder igen. Det ser ud til at fortsætte.

Skrevet af Ejvind Olesen