Sterling-regnskab viser tab på 120 mio.

Sterling European Airways har offentliggjort sit 2004-resultat, der viser et samlet underskud på 119,3 mio. kr. Der er tale om en voldsom forværring af resultatet i forhold til 2003, hvor Sterling ”kun” tabte små 16 mio. kr. I alt har Sterling European Airways nu tabt 349 mio. kr. siden 2000, i en ubrudt række af underskud i fem år. Det er især årets sidste kvartal, som har været dyrt for selskabet. Så sent som i slutningen af oktober sidste år offentliggjorde Sterling således et nimåneders resultat, der viste et underskud på 49,5 mio. kr., og årets sidste tre måneder har således – isoleret set – givet et nettounderskud små 70 mio. kr.
Omsætningen i det norskejede flyselskab er i samme femårs periode næsten fordoblet, og nåede i 2004 op på 1,613 mia. kr. Alene sidste år voksede omsætningen med 415 mio. kr. men samtidig voksede også flyselskabets kapacitet fra otte til ti Boeing 737 fly. Væksten i passagertallet hos lavprisselskabet var således på hele 36,4 % sidste år, hvor selskabet i alt transporterede 1.825.206 flypassagerer.
I en pressemeddelelse her til formiddag betegner Sterling-direktør Harald Andresen udviklingen i Sterling som ”positiv” og hæfter sig ved den markante fremgang i passagertallet. Han forklarer det enorme underskud med høje fuelpriser, som ifølge Sterling selv har kostet 80 mio. kr. på bundlinjen sidste år, samt en forkert satsning på valutasikring af dollaren, der angiveligt har betydet et tab på 23 mio. kr. for flyselskabet.
Sterling ejes af den norske Fred Olsen koncern, som for nylig skød ny kapital ind i flyselskabet.

Skrevet af

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.