MyTravel-piloter hjælper Tsunami-ofre

Da tsunamien skyllede ind over den flade strand i Khao Lak i Phang Nga-provinsen, gjorde den samtidig ca. 375 thailandske børn forældreløse. Hidtil har børnene boet i teltlejre nær Khao Lak på det thailandske fastland, men i disse dage er ca. 100 af dem ved at få et nyt hjem kun få kilometer fra Phuket lufthavn. I Muangmai er thailænderen Narin Florén og hans svenske kone Maria således midtvejs i opførelsen af et børnehjem, som bl.a. har fået økonomisk støtte fra de ansatte i MyTravel, der i Danmark tæller MyTravel Airways, Spies, Ving, Tjæreborg Rejser, Gate Eleven og Skibby Rejser. Senest har MyTravel Airways´pilotforening doneret 110.000 kr. (ca. 725.000 Bhat) til projektet.

Børnehjemmet kommer til at bestå af ca. 30 huse med plads til fire børn og en voksen i hvert. Hvert hus koster ca. 35.000 kr. at opføre. Da først personalet i rejsekoncernen fik samlet ind til et hus, betalte virksomheden for yderligere et hus. Dette bidrag kommer oven i det sekscifrede beløb, som MyTravel i forvejen har støttet SOS Børnebyerne med.

Men selv om de 100 børn nu får tag over hovedet på en mark, som lokale munke har stillet til rådighed, er der lang vej til, at hjemmet kan fungere. De menneskelige ressourcer er “tilsat” i form af frivillig arbejdskraft fra hele Skandinavien, men børnehjemmet mangler fortsat penge til en række basale ting. På ønskelisten står bl.a. vaskemaskiner, medicin, linned og håndklæder, senge, køkkenudstyr og børnetøj.

De seneste måneder har MyTravel Airways fløjet bl.a. legetøj, tøj og sengelinned fra Skandinavien til børnehjemmet Tamaprao, hvor det er tanken, at børnene skal bo, til de bliver 16 år.

Skrevet af