Afgifter skader turismen

Lavprisselskaberne har af samme grund valgt at holde sig på afstand, hvilket af konsulenthuset Copenhagen Economics i en analyse beskrives som en af grundene til, at Danmark i disse år taber kampen om de udenlandske turister.

Analysen er udarbejdet for Turisterhvervets Samarbejdsforum, der består af de fem største turisme-brancheorganisationer i Danmark, som bakker op om analyseresultatet.

 

”Der er ingen tvivl om, at der er behov for skærpet konkurrence og mindre stram regulering for især Københavns Lufthavne. En meget stor del af væksten i international turisme kommer i disse år fra lavprisruter, og her har København slet ikke fået foden indenfor som mange af de øvrige europæiske storbyer”, siger Jan Laursen, formand for Turisterhvervets Samarbejdsforum.

Copenhagen Economics mener, at en mindre stram styring af afgifterne vil betyder, at de fastsættes efter konkurrence fra andre lufthavne og andre transportformer. Det vil få Københavns Lufthavne til i højere grad at bruge prismekanismen til at tiltrække nye ruter og udvikle servicetilbud til forskellige selskabers behov.

”Udsigten til, at prisen kan forhandles, eller at den nedsættes efter en deregulering, vil i sig selv skabe opmærksomhed og formentlig tiltrække nye ruter. Derfor kan en deregulering af trafikafgifterne være ønskelig”, skriver Copenhagen Economics.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.