Afmatning for Øresundsbron

Det er de høje benzinpriser, høje renter og situationen på boligmarkedet, der får trafikken til at falde, fordi det ikke længere er så attraktivt for københavnerne at finde bolig i Malmö, skriver business.dk.

 

Analysechef hos Øresundsbron Britt Andresen fortæller, at der er tegn på afmatning både i fritids- og ferietrafikken og i pendlertrafikken. Både danskere og svenskere er på alle punkter ramt på pengepungen.

 

En delårsrapport viser til gengæld resultatforbedring på 45 mio. kr. for første kvartal, hvor det samtidig blev oplyst, at væksten i vejtrafikken var faldet fra 21% til 15%, mens den vigtige pendlertrafik havde en vækstrate på 30% mod 45% året før.

 

Det ventes at afmatningen vil blive tydeligere senere på året, og den første indikation ventes med halvårsresultatet i slutningen af august.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.