Aftale om grænsekontrol i toget er klar

Foto: News Øresund.

Sverige og Danmark er enedes om, at svensk grænsepoliti kan benytte togstationen i Københavns Lufthavn for at tage sig af grænsekontrollen i togene over Øresundsbron.

Det betyder, at de lange nuværende kontroller på Hyllie station på den svenske side kan afskaffes og at togene over broen kan komme tilbage til 10-minutters drift.

Danmark gik allerede i februar med til, at svensk politi kan stige ombord på Øresundstogene i lufthavnen, men en formel aftale om vilkårene er først på plads nu.

Hvornår de nye rutiner kan indføres er endnu usikkert, men Sveriges indenrigsminister Anders Ygeman tror, ifølge aviserne, at der kan gå seks-otte uger før alt er klart.

Samtidig har grænsepolitichefen Michael Mattsson advaret om, at grænsekontroller ombord i togene vil kræve langt flere politifolk end i dag.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.