Air Berlin øger på Skandinavien

air berlin flyLUFTFART: Oneworld-medlemmet åbner næste år ny rute fra Düsseldorf til Skandinavien – ligesom der kommer ekstra daglige fly fra Berlin til Gøteborg og København.

Air Berlin har fortsat stor fokus på Skandinavien. Derfor åbner selskabet 2. maj næste år ny rute fra sin næststørste lufthavn, Düsseldorf, med tre fly på hverdage til Stockholm. Air Berlin har allerede rute fra Düsseldorf til København med tre fly på hverdage.

Oneworld-medlemmet øger også betjeningen fra Berlin til Gøteborg og København, der begge fra starten af maj får en ekstra afgang på hverdage og dermed igen kommer op på fire fly.

Air Berlin vil tilbyde flere flyvninger til bl.a. Barcelona, Bologna, Budapest, Firenze, bulgarske Sofia og Venedig. Disse flyvninger skal bl.a. made passagerer ind til selskabets nye langruter til Boston, Dallas, San Francisco og Havana.

“Air Berlin skal styrke sin konkurrencekraft i Europa med nye destinationer og flere flyvninger på eksisterende ruter. Det er eneste måde at klare konkurrencen på i navnlig kampen om at tiltrække erhvervsrejsende. Vi sætter navnlig fokus på yderligere at betjene Italien, hvor vi vil tilbyde codeshare med vores partner, Alitalia,” siger Stefan Pichler.

Mens Air Berlin flyver i Oneworld-alliancen, er Alitalia med i Skyteam. Men Air Berlin og Alitalia har fælles med-ejer, Etihad Airways fra Abu Dhabi, der har 29 pct. af Air Berlin og 49 pct. af Alitalia.

Blandt Air Berlins nye ruter til Italien bliver fra starten af maj tre flyvninger på hverdage fra Düsseldorf til Bologna ligesom de eksisterende ruter fra Düsseldorf til Firenze og Venedig stiger fra en daglig afgang til tre.