Air Berlin udvikler ny software til bedre aerodynamik

air berlin teknikFLYSELSKABER: I sit miljøeffektivitetsprogram har Air Berlin udviklet et nyt måleværktøj til optimering af luftstrømmen. Denne software er endnu ikke tilgængelig på markedet, hvilket giver Air Berlin konkurrencefordel inden for brændstofeffektivitet.

Små ujævnheder og ru lak på flyet eller et mellemrum på en millimeter mellem klapperne på landingsstellet påvirker aerodynamikken og giver større luftmodstand, og det betyder højere brændstofforbrug.

Air Berlin nye måleværktøj guider flymekanikerne igennem en inspektion af hele flyet og hjælper, når fejl på flyets overflade skal måles og klassificeres.

Softwaren beregner det ekstra brændstofforbrug, der opstår på grund af den øgede luftmodstand. Derefter udarbejder den en prioriteret vedligeholdelsesplan for hvert fly, således at fejlene kan udbedres ved næste vedligeholdelsestjek.

Indtil videre har Oneworld-medlemmet Air Berlin med den nye software gennemført målinger af ujævnheder på overfladen på 15 fly. Senere følger resten af flåden.