Air Canada sender flere Dreamliners til København

Air Canada B787 dreamlinerFLYSELSKABER: Fra sidst i marts næste år til april indsætter Air Canada B787 Dreamliner på sin eneste nordiske rute mellem Toronto og København. Dreamlineren fra Star Alliance-medlemmet kommer fra næste måned ind på ruten frem til starten af januar.

Star Alliance-medlemmets eneste nordiske rute får fra sidst i oktober til starten af januar gæsteoptræden mellem Toronto og København af en ny Boeing 787-800 Dreamliner – bl.a. med selskabets nye premium economy-klasse.

Air Canadas daglige rute i højsæsonen – starten af juni til slutningen af september – og tre gange om ugen resten af året flyves normalt af en Boeing 767-300, men fra 26. oktober og foreløbig frem til 2. januar bliver de ugentlige flyvninger klaret af en B787. I forvejen har Norwegian og Qatar Airways Dreamliner-ruter til Københavns Lufthavn.

”Air Canada har bestilt 37 Dreamliners og har modtaget de første to. Måske bliver betjeningen med Dreamlineren forlænget, men det er ikke bekræftet,” sagde senior sales executive, Klaus Bigum, fra Air Canadas nordiske kontor i København for nylig til standby.dk

Air Canadas Dreamliners har 20 sæder på business class, 21 af selskabets nye premium economy og 210 sæder på økonomiklassen.

Fra Toronto, Air Canadas hovedlufthavn, har selskabet 60 ruter i Canada, 53 til USA samt 29 til Caribien – Air Canada betjener bl.a. fem destinationer på Cuba. ”Cuba er canadiernes Mallorca, Cubas største turistgruppe er fra Canada,” sagde Klaus Bigum.

En fordel ved at flyve med Air Canada til Toronto og derfra til destinationer i USA er, at amerikansk indrejsekontrol foregår i Toronto. Dermed skal de rejsende ikke stå i kø ved paskontrollen ved ankomst til USA.

Indsættelsen af Dreamlineren på ruten til København betyder øget kapacitet, idet Boeing 787 hos Air Canada har plads til 251 rejsende, mens Boeing 767-300 tager 211.