Air France-KLM vil fyre 2.900

air france-klmDet sker efter sammenbrud i forhandlingerne mellem det fransk-hollandske flyselskab og koncernens piloter, skriver Reuters.

”Det er umuligt at få en aftale om produktivitetsfremmende foranstaltninger hos Air France, der skal skabe overskud på langt sigt. Bestyrelsen finder en alternativ plan nødvendig, og har enstemmigt vedtaget at bemyndige Air France-KLM og Air France Management til at gennemføre planen”, skriver selskabet, ifølge BBC.

De to parter har det seneste år forhandlet om årlige besparelser på 170 millioner Euro, der skal implementeres over de næste tre år. Her har piloterne afvist at flyve flere timer uden at få mere i løn.

De 2.900 medarbejdere svarer til 4,9% af medarbejderne i Air France eller samlet for hele den fransk-hollandske organisation til 3,1%.

Sidste år strejkede selskabets piloter blandt andet i 15 dage, hvilket resulterede i indtægtstab på ca. 500 millioner Euro.

De tre franske fagforbund, CGT, FO og UNSA, forsøger nu at påvirke alle ansatte hos Air France til at gå i strejke for at protestere mod den varslede fyringsrunde.